01-07-07

De zomervakantie anno 1934

Vandaag begint de zomervakantie, het weer is nog niet wat het zijn moet, maar de sfeer is er wel!
Hieronder een foto van mijn twee tantes in het voorjaar van 1934 op een golfbreker aan het strand in BLANKENBERGE .Mijn tante (rechts) is dit jaar 90 geworden! Wat is er in de loop van de laatste eeuw toch veel veranderd :Zie vorige foto van de strip tekening!
tante Y en S Bl'berge 1934

01:38 Gepost door Wina & co in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

HAllo Wina Ja inderdaad er is veel veranderd ,maar die tijd had wel zijn charme nietwaar als je ziet hoe chic toen de mensen gekleed naar het strand trokken ,een prachtige parasol trouwens en toen waren er nog echte zomers .Nu is het afwachten wat het gaat worden .Toch wel fijn voor je kleinkinderen dat de oma aan zee woond en ze gaag komen.
Ik moet nog één week werken en dan trekken we weer voor één maand naar Frankrijk ,Ik wens je een fijne tijd en tot blogs hé
XXXX Ninne

Gepost door: Ninne | 01-07-07

Schitterende foto! Ja ja...helemaal aangekleed op het strand hè...zo was dat toen nog. En ik moet eerlijk zeggen...het is me nu te bloot! hahahahahaaa! ik hou niet van dat topless zonnen hoor....het zijn toch vaak niet de mooiste borsten die daar tentoongespreid worden ( moeten de mensen zelf weten hoor), ik krijg vaak last van plaatsvervangende schaamte! hahahhahaaaa! Nee is niks voor mij...ik hou toch graag iets te raden over! hahahahaa!
Hé...lekker genieten van de kleinkinderen hoor...is vééééél leuker dan bloggen! :-)))))Enjoy yourself Wina!
Tot gauw weer!
Lieve groetjesssssssssssssss!

Gepost door: mizzD | 01-07-07

wat een mooie souvenir ! Tante zal wel geen last gehad hebben van zonnebrand! En op hun manier genoten ze ook van de zee! En ik hoor mijn vader nog vertellen hoe ze de badkarren tot aan de zee trokken en de dames stapten vandaar dan in het water .Veel bloot was er niet te zien met een badpak met pijpen tot onder de knie en mouwen tot op hun handen. Heb je daar soms geen foto van ? Of durfde tante niet zo ver in zee?
Wina, Zeebrugge en Knokke liggen niet zo ver van elkaar!We houden wel contact !!

Gepost door: magda | 01-07-07

En weet je wat Wina ? Uiteindelijk was het allemaal niet zo slecht toen hé... als je ziet hoe het tegenwoordig allemaal in zijn werk gaat dan heb ik toch regelmatig heimwee naar "vroeger"...

Ik wens jou alvast hele fijne zomermaanden toe... hopelijk kan je naar hartelust genieten.

Lieve groetjes van Lucky

Gepost door: Lucky | 02-07-07

Hallo Vanuit en druilige en onweerachtig binnenland!
Groetjes

Gepost door: Chris | 02-07-07

prachtige foto! en leuk te vernemen dat je tante nog leeft. Mijn schoonmama - afkomstig van Oostende - is dit jaar 91 j geworden en ze is er gelukkig ook nog! Zij kan met zoveel enthousiasme spreken over haar prachtige jeugdjaren aan het 'zeitse'.
Je brengt me op een idee Wina: misschien moet ik de vele albums van haar (die hier staan in dozen...) eens openslaan. Het is toch te slecht weer om buiten te gaan...
Groetjes

Gepost door: lucretia | 03-07-07

Mooie foto en ja, wat veranderen de tijden hé. Als je ziet hoe ingepakt ze vroeger aan het strand zaten of zelfs gingen zwemmen. Kunnen wij ons toch niet meer voorstellen. Groetjes!

Gepost door: nana | 05-07-07

:-) 'k vind dat altijd zo leuk om van die oude foto's eens te zien !
fijne zaterdag Wina
groetjes

Gepost door: Borriquito | 07-07-07

*** Jawadde zeg, de tijden veranderen vlug hé!:D Zoveel kleren aan.. en nu hebben we hier zelfs al een naakstrand en dergelijke!

Groetjes en fijne zaterdag verder!

Gepost door: Romina | 07-07-07

Ik ben geboren in het najaar van 1934

Gepost door: Felix | 26-07-07

De commentaren zijn gesloten.