08-07-08

"d'OEDE PASTORIE" van nostalgie tot actualiteit ...


wulpen van LL 1 bis small

Gisteren bezochten we het dorpje WULPEN . ( Wij: 3 vriendinnen van de westkust en ikzelf ) Waarschijnlijk kan niemand dit dorpje op de kaart situeren, maar dat hoeft ook niet!

Wulpen is een zalig, rustig , kraaknet dorpje, godverlaten in het hinterland van Oostduinkerke en Nieuwpoort.

De reden van ons bezoek ? Twee van ons (Ludwine en Miet ) hebben in de middeleeuwen (ik bedoel : 50 jaar geleden) nog les gegeven in het dorpsschooltje. Ze hebben natuurlijk nog altijd een “band” met alles wat  rest, geen schooltje meer, maar wel nog een “pastorie” ! Vroeger was “meneer paster” een spilfiguur in het katholiek onderwijs, en zo speelde hij ook onrechtstreeks een rol in het leven van onze 2 onderwijzeressen!! Nostalgie was hier dus een grote factor!

Maar wat voor de 2 figuranten (Nicole en ikzelf) het belangrijkste was : De vroegere pastorie is nu een gezellige brasserie ! We hebben er samen heerlijk getafeld! Scampies op de wijze van d’oede pastorie en kabeljauw met een roomsausje van garnalen met..aangepaste wijn !

En omdat het maar bleef regenen  bestelden we nog een warme appeltaart met ijs en koffie en er  kwamen meer en meer  jeugdherinneringen boven!

Het was er gezellig, zie je aan de muurschilderingen ( foto Wina met "kameraadje" van Ludwine ) die natuurlijk aan “meneer paster” doen denken en aan “z’n goeie pint bier” !

Tussen de regenvlagen door maakten we een mooie wandeling. We bezochten er de kerk en kwamen nog oude bekenden tegen. We slenterden  langs het water ( de haven van Wulpen !?) jammer er was geen enkele boot binnen!

En dan was er weer die regen… ja, het zijn geen zomers meer als vroeger :-)  maar voor ons vier  was er niets dan ”zonneschijn” !

wulpen van LL 2 bis small

23:36 Gepost door Wina & co in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Ah ja! Dat leek me een heel leuk uitstapje! Met alle ingrediënten die het tot een succes maakten: goeie vriendinnen, mooie omgeving, nostalgische herinneringen, goed eten en drinken...jammer van het weer, maar zoals je schrijft...met zó'n gezelschap en in zó'n omgeving heb je de zon toch al bij je!! :-)))
Lieve groetjesssssssssss!

Gepost door: mizzD | 09-07-08

Wulpen Wulpen zal altijd een apart plaatsje behouden in mijn hart en in mijn geheugen! Het eerste jaar lesgeven vergeet je niet!Drie leerjaren in één klas!Niet makkelijk voor een begin!
Elke dag met het mazoutje naar Veurne en dan nog 5km met de fiets door weer en wind!
Aan de pastorie, de pastoor en het kerkje met de biechtstoel heb ik ook zo mijn herinneringen!!!!!!
Het was een nostalgisch weerzien in een aangenaam gezelschap. Wat kon mij de regen deren!
Lekker etentje, lichte beneveling door de wijn,een babbelwaterval!!!
Gelukkig had ik ,zoals steeds, mijn cameraatje bij
Om die mooie kiekjes te nemen en kan ik die ,dank zij Wina, doorsturen met mjn pc! Ja het lesgeven zit haar ook nog in het bloed!!!

Gepost door: ludwine | 09-07-08

Die paster heeft onvergetelijke herinneringen bij jullie achter gelaten me dunkt ;-))
En dat dat daar nu een brasserie geworden is, is wel grappig.
Niet te veel pasterwijn gedronken Wina ;-))
Groetjes.

Gepost door: emmy | 09-07-08

Hihihi Wina neen ik heb al een hele tijd niet op mijn rug gelegen ;-)) Ik was een maand geleden in Nice. Maar nog een goede acht dagen en dan is het feest. M.komt de 10de terug.
Groetjes.

Gepost door: emmy | 10-07-08

Wulpen Wat leuk te lezen over het begin van onze onderwijzeressenperiode( wat een woord!). Ludwine zei me weer eens op je blog te kijken en zo kom ik zaken van 50 jaar geleden te weet, nl dat Miet en Ludwine nog in dezelfde school hebben les gegeven en hoe moeilijk de verplaatsing voor Ludwine toen was, net als voor Greta die indertijd naar de Moeren moest om 4 studiejaren te doen. Soms stonden de Moeren onder water en dan... had ze vrijaf!

Gepost door: lucrèce | 21-07-08

Wulpen Ludwine zei me weer eens op je blog te komen loeren. En wat is het leuk iets te lezen over onze onderwijzeressenbeginperiode (wat een woord)Zo kom ik nu pas te weten dat Miet en Ludwine samen begonnen zijn en dat Ludwine zo'n een moeilijk vervoer daarheen had. Net zoals Greta die les gaf in Moere(lager dan de zeespiegel) aan 4 studiejaren. Als alles onder water stond had ze ... vrijaf!

Gepost door: lucrèce | 21-07-08

De commentaren zijn gesloten.